Hortfilé med pumpasås

Hjortfilé med pumpasås för 4 personer

2 stycken hjortinnerfiléer
2 stycken schalottenlök
25 gram smör
cirka 100 g pumpa
1 deciliter vitt vin
2 matskedar äppelcidervinäger
1 deciliter grönsaksbuljong
1 tesked flytande honung
1 matsked smör
rosmarin
salt
vitpeppar
svartpeppar

Finhacka lökarna
Rulla filéerna i löken
Smaksätt med salt och svartpeppar
Stek hjortfiléerna i smöret på medelhög värme i några minuter

Skala pumpan och hacka den grovt
Koka pumpan mjuk tillsammans med vin, vinäger, buljong och honung på låg värme
Sila av lagen i ett litermått
Mixa pumpan till en slät puré i en matberedare
Späd till önskad konsistens med lite av lagen
Tillsätt smöret
Smaksätt med salt och vitpeppar
Kyl purén

 

Recept och bild i samarbete med Svensk Smak

Bli först att kommentera!