Recept

Vi delar gärna med oss av våra recept och våra tankar om hjort och annat vilt.

Viltkött är magrare än mycket annat kött, därför är stek- och ugnstemperaturen viktig om du vill bibehålla köttets saftighet. I vår receptsamling ger vi dig inspiration och delar med oss av vår matglädje.

Bryn köttet, exempelvis hjortryggfilé eller innanlår av hjort på hög värme i en stekpanna så att du får en stekyta, lägg därefter in i ugn på låg temperatur. 1oo-125 grader. Vid en innertemperatur på 65 grader är köttet genomstekt. I Ulvered föredrar vi ett rosa kött med mycket saftighet, då stannar man vid 60-62 grader. Den som vill ha ett rött eller blodigt kött stannar vid 56-58 grader. För viltmatlagning är alltså en bra stektermometer en god investering.

Recept  Filé   Ryggfilé   Stek   Grytbitar   Färs

Läs mer på vår sida på Facebook